joi, 13 iunie 2013

DACA ACUZI, ESTI BINE VENIT; DACA APERI, ESTI ŞUTUIT! (AUDIO)


DESI MARTORII APARARII SUNT OBSTRUCTIONATI SAU CHIAR INDEPARTATI DIN SALA FARA A FI AUDIATI, DIN MOTIVE CARE MAI DE CARE MAI CIUDATE, INSTANTA SI PARCHETUL FAC EFORTURI URIASE SA ADUCA TOTI MARTORII ACUZARII, CARE SUNT CAUTATI ATAT IN TARA CAT SI IN STRAINATATE. 

INSTANTA RESPINGE CERERILE DE CONFRUNTARE A MARTORILOR ALE CAROR DECLARATII SUNT CONTRADICTORII!

DEASEMENEA INDIFERENT DE CALITATEA CELUI AUDIAT, INSTANTA SELECTEAZA DOAR ASPECTELE CARE IL ACUZA PE BIVOLARU, DAR INTERZICE CATEGORIC ORICE DEPOZITIE CARE AR PUTEA SA II FIE FAVORABILA.


 Fragmente din stenograma sedintei din 11.04.2013:

Judecător Ionut Matei : In legatura cu martorii acestia cei 4 pentru care s-au facut demersuri.

D-na procuror: … domnule Presendinte … referitor la cele doua martore carora le asigurati protectia, din încheierea din 3 oct. 2008 existente la volumul 4, volum al Tribunalului Sibiu, rezulta ca la acel termen de judecata Instanta de Fond a dispus citarea martorelor a caror protectie a fost ridicată, cu identitatea lor reala, indicand in incheiere Instanta de Fond ca acestea sunt Danut Doina si Muresan Diana Isabela. Prima Martora a fost audiata inclusiv de Sectia Penala fara … ridicat protecţia, referitor la cealalta martora Muresan Diana Isabela, pe aceasta nici macar … nu a reusit sa o audieze, intrucat demersurile sale au esuat in ceea ce priveste identificarea domiciliului. Cu privire la aceasta martora vă solicit să reluam demersurile atat in baza de date …




Judecător Ionut Matei: … audierii identitatea sa reala, da?

D-na procuror: Identitatea sa reala, da.

Av. inc. GB: Domnule Preşedinte în primul rând v-am… am susţine cererea pe suplimentarea probatoriului, cea care a fost deja depusă la dosar, este pe trei puncte. In primul rând solicităm confruntarea martorei Dumitru Ionela Cristina cu martorii P. Teodor şi M. Alexandru. Din punctul nostru de vedere există contradicţii evidente între declaraţia acestei martore care a fost dată în faţa Instanţei şi declaraţia martorilor care au fost audiaţi anterior. În ceea ce priveşte reaudierea martorilor P. Teodor si M. Alexandru, evident că această cerere este una subsidiară, în condiţiile în care veţi înţelege să respingeţi cererea de confruntare. Noi solicităm reaudierea acestor martori pe susţinerea martorei Dumitru Ionela Cristina, susţinere care din punctul nostru de vedere, aşa cum rezultă şi din declaraţia anterioară dată de către aceştia pe parcursul procesului penal nu se coroborează şi eu zic că trebuiesc lămurite aceste aspecte. Mă refer în primul rând, Domnule Preşedinte şi Onorată Înaltă Curte, la aspecte vizavi de cine a înmânat suma de 12.000, de la cine provenea, dacă martorul P. Teodor a fost sau nu prezent la acel notariat, chestiuni care se pot corobora numai în condiţiile în care vor fi reaudiaţi aceşti doi martori. Mai mult decât atât, M. Alexandru, în declaraţia pe care a formulat-o în faţa Instanţei, susţine chestiuni care au fost infirmate de către Dumitru Ionela Cristina, din punctul nostru de vedere absolut nereal în ceea ce priveşte posibilitatea acesteia de a fi martor direct asupra evenimentelor care s-au ...

Deci de reţinut este că punctul 2 este subsidiar punctului 1, în condiţiile în care veţi respinge confruntarea.

Av. inc. GB : Domnule Preşedinte, în ceea ce priveşte pe Mureşan Diana Izabela, susţinerea noastră va fi simetrică cu cea de la termenul trecut, în sensul că obiectul probei testimoniale a acestei martore se referă exclusiv la partea vătămată care este sora ei, şi deci o infracţiune pe care noi o susţinem şi evident probele ne întăresc acest aspect, ca este o infracţiune prescrisă. Deci noi nu am vedea utilitatea administrării acestui probatoriu cu această martoră şi deci din acestă perspectivă urmează să ne opunem la audierea acestei martore.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu